Доступність посилання

ТОП новини

Трамп переміг: як реагує світ

Республіканець Дональд Трамп виграв президентські вибори у США

Обраний президентом США Дональд Трамп сказав, що буде президентом для усіх американців. «Я обіцяю стати президлентом для всіх американців, це дуже важливо для мене. Тим, хто вирішив мене не підтримувати, я теж подаю руку, щоб ми разом працювали на благо нашої країни», – заявив Трамп перед своїми прихильниками на мітингу у Нью-Йорку після оголошення результатів виборів у США.

Він пообіцяв оновити інфраструктуру в США і вирішити проблему безробіття.

На адресу переможця президентських перегонів надходять привітання від світових лідерів. У деяких штатах, натомість, люди вийшли на протести.

10:55 9.11.2016

Відреагувала на вибори в США Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

«Зв’язки між ЄС і США глибші за будь-які зміни у політиці. Ми продовжимо спільну роботу, знову відкриваючи силу Європи», – написала вона у своєму Twitter.​

Інтерфакс повідомляє, що депутати Держдуми РФ на засіданні вранці 9 листопада зустріли оплесками новину про те, що республіканець Дональд Трамп виграв президентські вибори в США. Про це у своєму Twitter також повідомив депутат Антон Горєлкін

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн назвала несподівану перемогу Трампа «величезним шоком».

«Я думаю, Трамп знає, що голосували не за нього, а, скоріше, проти Вашингтона, проти істеблішменту», – сказала вона телеканалу ARD.

10:29 9.11.2016

Президент Литви Даля Грібаускайте чи не найпершою серед європейських лідерів привітала Дональда Трампа з перемогою.

«Америка обрала. Вітання обраному президенту Дональду Трампу!» – написала вона

09:58 9.11.2016

У цей момент Дональд Трамп виступає перед своїми прихильниками на мітингу у Нью-Йорку після оголошення результатів виборів у США.

«Я обіцяю стати президлентом для всіх американців, це дуже важливо для мене. Тим, хто вирішив мене не підтримувати, я теж подаю руку, щоб ми разом працювали на благо нашої країни», – заявив Трамп.

Він вказав, що кандидат від Демократичної парті Гілларі Клінтон у телефонній розмові з ним визнала свою поразку на президентських виборах.

Дональд Трамп пообіцяв оновити інфраструктуру в США і вирішити проблему безробіття.

09:48 9.11.2016

Дональд Трамп виграв президентські вибори у США. За повідомленням агенції AP, республіканський кандидат тепер має 276 голосів у колегії виборників. Для перемоги на виборах одному з кандидатів достатньо мати 270 представників у цій колегії.

Позиція Дональда Трампа з шести визначальних зовнішньополітичних питань - в інтерактивній інфографіці:

09:13 9.11.2016

Дональда Трампа від перемоги відділяє 4 голоси. Тим часом глава штабу Гілларі Клінтон Джон Подеста закликав співробітників розходитися - вона виступати з промовою сьогодні не буде.

А тим часом Associated Press повідомляє, що Республіканська партія зберігає контроль в обох палатах Конгресу США.

Ситуацію, яка складається нині на американській політичній сцені, в перші два роки свого президентства мав Барак Обама. Саме в цей час він реалізував кілька реформ, зокрема, у царині медицини.

Упродовж шести з восьми років свого перебування на посаді президента США демократ Барак Обама не мав можливості комфортно реалізовувати свою політику, оскільки Республіканська партія в цей час контролювала одну або обидві палати американського Конгресу.

08:39 9.11.2016

Голоси ще рахують, а лідер французької партії «Національний фронт» Марін Ле Пен уже вітає американський народ з новим президентом Дональдом Трампом.

А ось так змінилася офіційна сторінка у Facebook Міхеїла Саакашвілі, який днями подав у відставку з посади голови Одеської ОДА:

Нині у Трампа 264 голоси, а у Гілларі Клінтон - 215.

08:27 9.11.2016

Голосування на виборах президента у США завершилося на дільницях у всіх штатах. Останніми закрилися виборчі дільниці у найвіддаленішому північному штаті Аляска. Це сталося о 8:00 за київським часом. До оголошення результатів заишається дедалі менше часу, як і шансів у Гілларі Клінтон наздогнати Дональда Трампа.

Посол США в Україні Марі Йованович заявляє, що незалежно від того, хто стане президентом, США залишиться надійним партнером України.

07:57 9.11.2016

Нервова ніч виборів! Каліфорнійці сьогодні проголосували не лише за президента США, а й за легалізацію марихуани.

І коротко про настрої у штабі Трампа:

А це прихильники Клінтон:

07:29 9.11.2016

Гілларі Клінтон перемагає у Неваді і дещо скорочує відрив.

Журналіст FiveThirtyEight нагадує, що ще триває голосування на Алясці, де опитування показують тісну гонку

Попри те, що голоси ще рахують, у штабі республіканця Трампа вже починають відкорковувати шампанське.

Колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані переконаний, що Трамп стане ​«справді великим президентом»

Журналіст NBCNews зі штабу Трампа повідомляє про те, що тут уже готові святкувати.

Тим часом у штабі Гілларі настрій дещо гірший

Нині голоси розподілилися так:

07:06 9.11.2016

Трамп наближається до вирішальної переваги над Клінтон. Washington Post і TIME ‏повідомляють про перемогу Трампа у штатах Юта та Айова

За дивним збігом обставин, нині ​«ліг» імміграційний сайт Канади

06:48 9.11.2016

ЗМІ повідомляють про перемогу Трапма у штаті Джорджія. Це ще 16 голосів.

Тим часом світові фондові ринки і американський долар падають на тлі повідомлень про те, що республіканський кандидат на посаду президента США Дональд Трамп здобуває вирішальну перевагу над демократкою Гілларі Клінтон у боротьбі за місце в Білому домі

Під Білим домом збирається акція протесту проти лідера у виборчих перегонах

А деякі американські користувачі Twitter пишуть, що ця ніч виборів - найстрашніша ніч їхнього життя, і висловлюють занепокоєння щодо майбутнього своєї країни:

06:33 9.11.2016

Гілларі Клінтон перемагає у Вашингтоні - це 12 голосів. І скорочує розрив із Трампом

06:20 9.11.2016

ЗМІ повідомляють про перемогу Клінтон у Каліфорнії та на Гаваях, тоді як Трамп веде перед в Айдахо та Північній Кароліні.

Нині розстановка сид виглядає так:

06:03 9.11.2016

У США закрилися виборчі дільниці в перших шести штатах на сході країни. О 19-й вечора за місцевим часом у вівторок (о 2-й ночі в середу за Києвом) завершилися вибори у штатах Джорджія, Південна Кароліна, Вірджинія, Вермонт, Кентуккі й Індіана.

У трьох із них, за повідомленнями, результати вже підбили: в Кентуккі й Індіані перед здобув кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, у Вермонті – кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Пізніше завершилося голосування ще в низці штатів.

На цей час, за системою непрямих виборів президента у США, ці штати дали Трампові 19 голосів у так званій колегії виборників, а Клінтон 3 голоси.

Дані з усіх вирішальних штатів іще попереду.

Оперативно стежити за перебігом підрахунку можна на інтерактивній карті

На тлі підрахунку голосів на президентських виборах у США різко коливалися світові ринки акцій і курс долара США

01:27 9.11.2016

Щонайменше 2 людини поранені внаслідок стрілянини поблизу дільниці в штаті Каліфорнія, повідомляє СNN. Людей, що були на дільниці в місті Азуса, не випускають з приміщення. Вони можуть голосувати, поки чекають. Паніки, за словами очевидців, наразі нема

01:19 9.11.2016

Політолог Тарас Березовець називає Огайо - ключовим штатом. У ньому перемагає Клінтон

00:09 9.11.2016

Можливо, 3 історичні "перші рази" будуть результатом цих виборів у США

23:56 8.11.2016

Гілларі або Трамп? Американці обирають президента в найгострішій боротьбі за всю історію виборів у США. З 3-ї ночі слідкуйте за голосуванням у трансляції проекту «Настоящее Время Америка» (ефір російською)

22:20 8.11.2016

В американських соцмережах активно поширюють відео користувача, якому ніяк не вдавалося проголосувати за Трампа. На його думку, це порушення та несправність машини

21:19 8.11.2016

Трамп подав до суду через голосування в Неваді, повідомляє CNN

Водночас, створена карта порушень на виборах

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG