Доступність посилання

ТОП новини

Український фотограф отримав нагороду World Press Photo за світлину удару РФ по Маріуполю

Українець Євген Малолєтка, фотограф Associated Press (AP), отримав нагороду World Press Photo of the Year за фотографію, яка відображає біль і страждання, спричинені вторгненням Росії в Україну.

За історію 2022 року у World Press Photo нагороджений Мадс Ніссен з Politiken/Panos Pictures за роботу «Ціна миру в Афганістані». Нагороду World Press Photo за довгостроковий проєкт отримала Ануш Бабаджанян VII Photo/National Geographic Society for Battered Waters за її висвітлення керування водними ресурсами та його впливу на Центральну Азію. У конкурсі також було нагороджено фотовідео з Ірану під назвою «Жінка, життя, свобода», створене 10 анонімними фотографами Middle East Images/Iranwire. Також представлені додаткові переможці з регіонів Радіо Свобода.

World Press Photo – це незалежна некомерційна організація, яка підтримує фотожурналістику. Цього року переможці були обрані з понад 60 000 робіт (нерухомі зображення та мультимедіа), надісланих 3752 учасниками зі 127 країн. Заявки спочатку оцінювали шість регіональних журі, а переможців обирало глобальне журі, до складу якого входили голови регіонального журі та голова глобального журі. 20 квітня оголосили переможців престижного міжнародного конкурсу. Джерело: AP, Panos Pictures, National Geographic Society, Reuters, Ahmad Halabisaz


XS
SM
MD
LG