Доступність посилання

ТОП новини
Події

Сергій Жадан вирушить на Схід із проектом «роздІловІ»


Письменник Сергій Жадан, художниця Ольга Михайлюк, музиканти Олексій Ворсоба і Влад Креймер вирушать на схід України у рамках проекту «роздІловІ». Митці перебуватимуть на Донбасі з 29 лютого, а завершать тур виступом у Києві 9 березня.

«В цьому творі є Він, Вона і Нічого. Іноді вони самі свідомо креслять розділові, іноді хтось робить це за них. Вони пишуть і закреслюють, слухають і малюють, рухаються один до одного поміж нічого.

Проект «роздІловІ» поєднує поезію, музику та відео — виконувані наживо, вони кожного разу по-новому створюють «простір між літерами та рядками, протяг, який з'являється між розділовими знаками, примушуючи текст повертатися до світла й виходити з темряви». Щоразу — від першого показу в садибі Мсциховського під Алчевськом і до виступів на найбільших літературних фестивалях України — «роздІловІ» постають у неповторній версії, зазнаючи впливу людей та обставин, місця і часу.

Розділові — знаки — наповнюють текст інтонаціями й почуттями. Розділові — лінії — направляють і позначають кордони й відстані на земній кулі», – зазначають організатори проекту, агенція «АртПоле».

Розклад виступів:

29 лютого – Бердянськ;

1 березня – Маріуполь;

3 березня – Краматорськ;

4 березня – Слов’янськ;

5 березня – Бахмут;

6 березня – Сєвєродонецьк;

9 березня – Київ.

Більше про учасників:

Сергій Жадан — письменник та перекладач. Неодноразово ставав лауреатом премій Джозефа Конрада, Германа Ленца, Книга року BBC (романи «Капітал», «Ворошиловград»). Твори Жадана перекладені німецькою, англійською, шведською, італійською, угорською, польською, сербською, хорватською, чеською, литовською, білоруською, російською, вірменською мовами.

Оля Михайлюк — одна із засновниць та авторка переважної більшості концептуальних проектів агенції «АртПоле». Режисер відеопоетичних робіт і літературно-музичних перформансів за участю найвідоміших українських письменників і музикантів, зокрема, «роздІловІ» та «Альберт, або Найвища форма страти» за текстом і безпосередньою участю Юрія Андруховича.

Олексій Ворсоба — музикант і композитор. Лідер інструментального тріо Port Mone, творчість якого високо оцінена експертами авторитетних видань та премій (Experty.by, Terapija.net, «Степной волк»), публікою фестивалів в Україні, Польщі, Росії, Литві, Португалії, Швейцарії, Ірані.

Влад Креймер — музикант і звукорежисер, що працює в напрямку експериментальної електронної музики, часто із застосуванням аналогових технологій звучання. Автор музичного проекту That Black, куратор музичного проекту «Ізофон» (2013, Ізоляція, Донецьк).

Радіо Свобода виступає інформаційним партнером проекту «роздІловІ».

Проект реалізується за фінансової підтримки Програми розвитку ООН та Уряду Японії.

Подробиці — на www.artpole.org

XS
SM
MD
LG