Доступність посилання

ТОП новини

Українки у Бельгії тримаються разом і об’єднують біженок


Українки у Бельгії тримаються разом і об’єднують біженок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:08:38 0:00

Переселенка з Києва організувала Жіночий клуб у Брюсселі, що об’єднав українок, котрі рятувалися від війни у столиці Бельгії та шукають собі друзів серед тих, хто пережив те саме, а отже – розраду і розуміння.

Арт-терапія, мовні курси, спортивні заняття, інформаційні сесії, візити до психолога і не тільки. Дозвілля, а заодно компанію в Брюсселі українські біженки шукають, зокрема, у Жіночому клубі, що налічує вже понад сотню учасниць, охочих тримати зв’язок із Батьківщиною й ділитися пережитим досвідом одна з одною.

Ідейна натхненниця й керівниця клубу переконує Радіо Свобода, що жодних гендерних упереджень немає: просто переважна більшість біженців за кордоном – жіночої статі, до того ж, винятково жінки торік прийшли на першу спонтанну зустріч, намагаючись організувати дозвілля своїм дітям. А вдалося врешті й для себе.

Зустрічі в межах клубу безкоштовні, гуртки доступні за пожертви на власний розсуд. За словами керівниці, це необхідно, щоби покривати витрати на оренду приміщень, зокрема. Жіночий клуб українок – волонтерська організація, що цьогоріч стала лауреатом щорічної премії Європарламенту European Citizen’s Prize.

Діліться своїми історіями з нами на сторінках нового проєкту Радіо Свобода «Ти як?». Він про біженців і внутрішніх переселенців, а головне – для них.

Проєкт Радіо Свобода «Ти як?» у соцмережах

https://www.facebook.com/tyiak.ua

https://www.instagram.com/tyiak_ua/

https://t.me/tyiak_ua

Форум

XS
SM
MD
LG