Від сьогодні Україна є повноправним членом Світової організації торгівлі

У Міністерстві економіки очікують, що членство у СОТ дозволить збільшити надходження до держбюджету за рахунок експорту українських товарів. Що ж до ризиків, які несе вступ України до цієї організації, у Мінфіні очікують загострення конкуренції на внутрішньому ринку. Переговори про вступ до СОТ Україна вела упродовж 15 років.

У Міністерстві економіки очікують, що членство у СОТ дозволить збільшити надходження до держбюджету за рахунок експорту українських товарів.

Для повноцінного членства у цій організації Україні потрібно змінити ще низку законів, нагадав в інтерв’ю Радіо Свобода колишній міністр економіки, бютівець Сергій Терьохін.

«Для того, щоби ми відчули ефект від входження у СОТ, по-перше, нам потрібно ще поміняти біля 40 нормативних актів. Ми отримаємо ефект збільшення конкуренції і збільшення якості на ринку. Це призведе до зміни структури нашого виробництва і зайнятості», – каже Терьохін.

Очікувати на ефект від вступу, за його словами, можливо в 3–5-річній перспективі: «Ввійти до СОТ – це не одружитися».

Що ж до ризиків, які несе вступ України до цієї організації, у Мінфіні очікують загострення конкуренції на внутрішньому ринку.

Протокол про вступ до СОТ підписали у лютому цього року. А на початку квітня Верховна Рада ратифікувала його.

Переговори про вступ до цієї організації Україна вела упродовж 15 років.

Матеріал до теми:

• Україна вже член СОТ. Повноправний