Луценко не має наміру обвинувачувати Шуфрича в хуліганстві

Юрій Луценко

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не має наміру подавати заяву за фактом хуліганства депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Нестора Шуфрича, котрий вдарив його по обличчю в п’ятницю під час перерви в телепрограмі «Шустер-Lіve». Про це повідомила прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

Луценко вважає, що подавати таку заяву нижче його гідності, сказано в повідомленні.

При цьому зазначено, що за статтею 296 Кримінального кодексу вчинок Шуфрича можна кваліфікувати як хуліганство, за що передбачено обмеження волі на строк до 3 років.

Втім, діяти така норма буде тільки у разі зняття з Шуфрича депутатської недоторканності.

У повідомленні також сказано, що Луценку вистачило терпіння й мужності не піддатися на провокацію людини, яка постійно програє в інтелектуальних дискусіях, але намагається самоствердитися й потішити своє самолюбство у фізичних сутичках, прикриваючись своєю недоторканністю.

Під час телепередачі Юрій Луценко посварився з Нестором Шуфричем у студії.

Нестор Шуфрич

«Щодо вашої дурнуватої звички клеїти лейби, то, Нестор Іванович, будьте обережні, бо потім всі обвинувачення падають на дітей», – попередив Юрій Луценко депутата і продовжив: «Щоб після випускного балу чийсь син не потрапляв з алкогольним отруєнням до лікарні. А замість читати якісь папірці, краще прочитайте, як ви побили свою дружину, з переломом щелепи в Закарпатті».

У відповідь Шуфрич пообіцяв відповісти «як мужик» після передачі, не в студії. Під час перерви в ефірі телепередачі він вдарив Луценка в обличчя. За словами очевидців, Шуфрич почав провокувати міністра і кричати «Юра, давай», щоб продовжити бійку. Луценко відповів «регіоналу»: «Коли знімеш депутатську недоторканність, тоді поговоримо як мужики. А зараз об тебе марати руки не збираюся».

Вже в суботу, коментуючи цей інцидент, Нестор Шуфрич заявив, що між ним та Юрієм Луценком відбулась «чоловіча» розмова.