«Київ-Базарний»

«Бесарабка»

Центральний ринок Києва. Відповідно – найдорожчий, це ж Хрещатик! Обов’язкове місце для відвідування іноземцями. Це також популярний знімальний майданчик для кулінарних телепрограм. Біля Бесарабки притулився гранітний Ленін, неподалік демонструється сучасне мистецтво та продаються найдорожчі авто.

«Петрівка»

Найбільший в Україні книжковий ринок. Значне місце в товарообігу займають диски з комп’ютерними програмами, музикою та відео. Петрівка – індикатор стану книговидавництва та книготоргівлі в країні. Саме тут можна з’ясувати і стан боротьби з «інтелектуальним піратством».

«Троєщина»

Найбільший у Києві ринок – більше 5 тисяч торгових місць. Заснований в 1996 році. Кажуть, тут можна купити все – від іграшок до зброї. На ринку торгують серед інших: бангладешці, пакістанці, афганці, в'єтнамці, китайці, азейбарджанці, росіяни, нігерійці. Майже всі вони – громадяни України.

«Лук’янівський»

Розташований поруч із легендарною Лук’янівською тюрмою та одним з перших Макдональдсів у Києві. Сучасні торгові центри щільно обступили ряди цього ринку, та він «не здається». Поки цей, та ще кілька невеликих харчових ринків, стоять - мешканці столиці будуть знати смак домашніх продуктів та «справжніх» овочів.

«Радіоринок»

«Кремнієва долина» Києва. За кількістю електронних пристроїв на метр квадратний може конкурувати з Байконуром або Х’юстоном. Тут кияни знаходять запчастини до телевізорів, комп’ютерів та шукають вкрадені у них мобільні телефони. Хіт сезону – техніка для відеоспостереження та підслуховування. Сервіс та гарантія додаються.

«Куренівський»

Унікальний ринок – частина його, це класичний «блошиний» ринок. Вся матеріальна історія Києва радянських та пострадянських часів, що залишилася поза увагою антикварних магазинів, тут як на долоні. Друга його частина – це ринок домашніх тварин, попит на які, здається, тим більше, чим менше залишається вільної землі у столиці.

«Бухара»

Саме тут розумієш, що риба в Дніпрі поки що є. Тут продають різноманітне знаряддя для рибалки. Тут можна вибрати практично все, що може бути потрібне для цієї стародавньої чоловічої розваги, на будь-який гаманець. І цікаво провести час у компанії фахівців та аматорів.

«Юність»

Це не один, а цілих 7 ринків під одним уявним «дахом». Будівельні матеріали та господарські товари – загальновідома киянам спеціалізація цього ринку. Щоб ви не будували – невеличку дачку чи сучасний котедж, завітати на «Юність» це обов’язковий елемент процесу.

«Лісовий»

Тут також існує ціла мережа ринків, включно з речовим багатоповерховим ринком «Даринок». Але славу Лісовому створили його «бутіки секонд-хенду». Звалений на великі купи одяг став місцем паломництва різноманітної публіки: від бомжів, що вдягалися тут за копійки до супермодників, які видобували із завалів зі специфічним запахом речі з «лейбами» найвідоміших брендів.

«Привокзальний»

Близькість до транспортних артерій і сформувала спеціальність цього ринку – тут активно іде дрібнооптова та оптова торгівля. Біля київського залізничного вокзалу чітко розумієш що границі між пасажирськими та товарними перевезеннями в нашій країні вже давно не існує...