«За Україну!»: сестра Парубія досі під вартою

Депутатська група «За Україну!» заперечує звільнення з-під варти сестри депутата Верховної Ради від НУНС Андрія Парубія. Про це заявив лідер групи В’ячеслав Кириленко, виступаючи сьогодні в парламенті.

«Її дотепер тримають під вартою. Із учорашнього вечора сестра Парубія на настійну вимогу лікарів була переведена в лікарню «швидкої допомоги», де перебуває під наглядом лікарів, але протягом всієї ночі й станом на зараз біля лікарні чергують співробітники міліції. Тому затримання сестри Андрія Парубія триває», – сказав Кириленко.

Він назвав арешт сестри депутата проявом політичних репресій і закликав владу припинити переслідування депутатів від опозиції.

18 травня депутат Парубій заявив про політичні репресії чинної влади стосовно нього і його сім’ї. Він повідомив, що у вівторок в 10:00 його молодша сестра Олена Парубій, яка працює у львівському відділенні Державної податкової адміністрації, була арештована за підозрою в отриманні хабара в розмірі двох тисяч доларів. Депутат стверджує, що відповідна сума валюти була знайдена в громадському туалеті в будівлі Податкової адміністрації, але обвинувачення висунули його сестрі. Парубій наголосив, що в її кабінеті не знайшли ніяких доказів, відбитків її пальців на знайдених в туалеті купюрах теж не виявили.

Вчора ввечері заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман заявила, що сестру Парубія Олену звільнили з-під варти.

Сам Андрій Парубій повідомив Радіо Свобода, що його сестру доставили до лікарні під вартою, але охорона біля палати не залишалася.