Доступність посилання

ТОП новини

Сестра народного депутата – хабарниця чи жертва переслідувань


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Львів – Сестра народного депутата від НУНС Андрія Парубія перебуває у шпиталі, повідомив Радіо Свобода сам парламентар. За його словами, туди її доставив конвой. У вівторок зранку працівники Львівського УБОЗу затримали трьох працівників Сихівської податкової інспекції у Львові, як вони кажуть, через хабарі, серед них і рідну сестру Парубія Олену.

Андрій Парубій розповів Радіо Свобода, що нічого не розуміє, що відбувається. Йому вдалося лишень увечері у вівторок поспілкуватись телефоном із сестрою, яка його запевнила, що все буде добре. Як виявилось, під час допиту в прокуратурі в Олени Парубій погіршилось самопочуття і її з кабінету слідчого під вартою доставили у шпиталь, у кардіологію.

Охорона не залишалась чергувати під дверима палати. Однак, за словами Андрія Парубія, це ще нічого не означає, бо саме сьогодні прокуратура має вирішити, чи порушувати кримінальну справу проти трьох працівників податкової, чи відпустити з підпискою про невиїзд.

Начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-майор Михайло Цимбалюк повідомив Радіо Свобода, що затримані троє співробітників Сихівської районної податкової інспекції Львова: начальник управління оподаткування фізичних осіб (це й є Олена Парубій), начальник відділу контрольно-перевірочної роботи, начальник відділу адміністрування податків. Усі вони були доставлені в Управління боротьби з організованою злочинністю.

За словами керівника обласної міліції, усі вони затримані «під час отримання чергового хабара в розмірі двох тисяч доларів США від приватного підприємця».

«Це лише частина хабара. Бо цей підприємець звернувся раніше у правоохоронні органи, й подальші дії документувались за дозволом суду. У кабінетах були виявлені 14 тисяч гривень і 2700 доларів. Усі грошові докази помічені спеціальною речовиною», – сказав Радіо Свобода начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-майор Михайло Цимбалюк.

Депутат заявляє про репресії

Тим часом Олена Парубій щойно в понеділок повернулася з відпустки і, як каже її брат, протягом місяця її не було у Львові. За словами парламентаря, йому відомо з джерел у львівському УБОЗі, що гроші правоохоронці виявили у бачку вбиральні.

Водночас Андрій Парубій вважає, що проти нього чиняться репресії і нова влада знущається з його родини, щоб зумисне залякати.

Справа щодо затримання сестри народного депутата набула широкого розголосу не лише у Львові. Політики від опозиції називають це не боротьбою з хабарництвом, а репресіями.

Зреагували і в Адміністрації Президента. І Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пообіцяв відправити запит щодо затримання сестри Парубія.

Сьогодні буде відоме рішення прокуратури щодо затриманих податківців.

Сьогодні ж у Верховній Раді депутати розглянуть питання щодо зняття недоторканності з депутатів від НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака за їхню поведінку у залі засідань, коли ратифікували договір про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму. 14 травня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти обох депутатів. На думку кількох їхніх колег, Андрій Парубій і Юрій Гримчак кидали димові шашки у зал засідань 27 квітня. Обоє депутатів відкидають ці звинувачення.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG