МВС: Офіційних підозрюваних у справі Климентьєва поки немає

Офіційних підозрюваних у справі харківського журналіста Василя Климентьєва поки немає. Про це в коментарі Радіо Свобода повідомив начальник Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України Василь Фаринник.

«Поки що офіційних підозрюваних у справі немає, але люди, над якими ми працюємо, є», – сказав він.

За словами Фаринника, справа Климентьєва «розслідується, і розслідується дуже активно». «Інформація, яка є, вона дуже цікава, але говорити про неї зараз немає сенсу, оскільки її можуть використати особи, які нас цікавлять. Можу сказати, що з часом нам буде про що говорити», – додав він.

Василь Фаринник також підтвердив, що кількох осіб розшукують, однак «вони проходять як свідки у цій справі». «Особи, які нас цікавлять, – це можливі фігуранти. Ті особи, про яких Климентьєв згадував у своїх матеріалах, – поки що у нас із цим зв’язку ніякого немає», – зазначив він.

Начальник Головного слідчого управління МВС також повідомив, що слідчі вважають, що вбивство Климентьєва «пов’язано з журналістською діяльністю», але конкретно з чим, «з якими фактами і з якими людьми», нині встановлюють.

Харківський журналіст Василь Климентьєв зник 11 серпня 2010 року. Міліція порушила кримінальну справу за статтею про навмисне вбивство. Тіла редактора газети «Новий стиль» досі не знайшли.