Доступність посилання

ТОП новини

Справу Климентьєва розглядають за статтею «навмисне вбивство»


Справу зниклого харківського журналіста Василя Климентьєва розглядають за статтею «навмисне вбивство».

Про це заявив перший заступник начальника Головного управління нагляду за дотриманням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури Володимир Гузир сьогодні на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Як повідомили у цій парламентській ТСК, Гузир поінформував, що прокуратура відпрацьовує як головні чотири версії. Він також не виключає, Климентьєв може бути живим.

Він визнав прогалини в слідстві і поінформував, що оперативно-розшукову роботу посилено.

Присутній на засіданні ТСК заступник головного редактора газети «Новий стиль» Петро Матвієнко поскаржився на протиправні дії слідства щодо нього та порушення його громадянських і журналістських прав. Він вважає, що є проблема у захисті свідків у справі Климентьєва і звернувся до ТСК з проханням сприяти поверненню йому вилучених у нього технічних засобів, якими він користується у журналістській роботі.

Редактор газети «Новий стиль» Василь Климентьєв зник 11 серпня цього року. Міліція порушила кримінальну справу за статтею про вбивство. Тіла журналіста досі не знайшли.
XS
SM
MD
LG