На Майдані популярними напоями помили двигун (ВІДЕО+ФОТО)

Your browser doesn’t support HTML5

Київ – Близько десятка представників Конгресу українських націоналістів та Української народної партії провели в Києві на майдані Незалежності акцію протесту проти використання шкідливих харчових добавок. Учасники акції апелювали до того, що добавки, які містяться у найпопулярніших газованих напоях, стимулюють розвиток пухлин у людському організмі.

Щоб довести «вбивчу дію» харчових добавок, учасники акції помили двигун автомобіля найпопулярнішими з цих напоїв.

Організатори акції закликали владу дотримуватись Конституції України у сфері захисту прав споживачів. Хоча, за словами протестувальників, це малоймовірно, оскільки «представники влади і є власниками найбільших підприємств, що виробляють солодкі напої».

Акцію приурочили до Дня захисту прав споживачів.

Популярний напій чи миючий засіб?


В Україні близько 600 хімічних добавок дозволено використовувати у харчовій промисловості. Про це є відповідна постанова уряду, ухвалена в 1999 році. Багато хто вважає, що більшість із цих добавок, які позначаються літерою «Е» і тризначною цифрою, не є корисними для організму людини.

У країнах Європейського Союзу вміст барвників, консервантів, стабілізаторів, емульгаторів контролює велика кількість наукових установ. Головна інстанція, яка вивчає всі можливі наслідки споживання певних домішок,– Європейська комісія.