Ініціатива «Першого грудня» збереться на Національний круглий стіл

У четвер, 5 квітня, у Києві учасники ініціативної групи «Першого грудня» зберуться на Національний круглий стіл. Філософи, громадські діячі, експерти, діячі культури говоритимуть про місію інтелігенції та вільних людей України, про світові виклики і головні проблеми країни в гуманітарній, економічній та суспільно-політичній сферах. Тема зібрання – «Світові виклики та сучасний стан розвитку України».

На засіданні виступлять Іван Дзюба, кардинал Любомир Гузар, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк.

У четвер, 5 квітня, з 10.00 до 12.00 на сайті Радіо Свобода здійснюватиметься пряма трансляція пленарного засідання ініціативи «Першого грудня» на тему «Світові виклики та сучасний стан розвитку України».

За словами організаторів, Національний круглий стіл під гаслом «Вільна людина у вільній країні» стане новим інститутом, що започатковує демократичний процес вираження суверенної волі народу України через свідому комунікацію і співпрацю вільних людей.

Як повідомив раніше на прес-конференції кардинал Любомир Гузар, на цьому етапі ініціативна група «Першого грудня» визначила пріоритетом налагодження широкого суспільного діалогу, а за його результатами можна буде вийти на відверту розмову з політиками щодо майбутнього країни.

Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-ту річницю референдуму. До складу групи входять В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.