Активісток FEMEN судитимуть за хуліганство в Дніпропетровську

Активістки FEMEN скидають кубок Євро-2012 на презентації в Києві

Міліція передала протокол про адміністративне правопорушення, складений на активісток FEMEN, які в понеділок перекинули Кубок Євро-2012 на презентації у Дніпропетровську, до Бабушкінського районного суду міста. Про це сьогодні повідомили в управлінні міліції Дніпропетровської області.

За інформацією з міліції, дії активісток кваліфікували за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «дрібне хуліганство».

Водночас на прес-конференції учасниці акції заявили, що не припинять свій протест проти секс-індустрії в Україні і влаштовуватимуть епатажні акції в кожному з міст, куди помандрує Кубок Євро-2012.

«Через кожні сто метрів відкриваються стрип-клуби, борделі. Дівчат рекрутують на вулицях, у метро, в університетах. Сьогодні Україна захворіла, і ця хвороба – проституція та секс-туризм. Ми, жіночий рух FEMEN, маємо намір зупинити це. Відповідальними ми називаємо УЄФА та організаторів Євро-2012 з українського боку», – сказала на прес-конференції у Дніпропетровську одна з учасниць акції Інна Шевченко.

Вона також назвала Євро-2012 не святом футболу, а «борделізацією країни».

21 травня активістки FEMEN збили на землю Кубок Євро-2012 у Дніпропетровську. Перед цим аналогічна акція відбулася і в Києві.