У Пакистані готуються поновити постачання міжнародних сил в Афганістані

Уряд Пакистану офіційно затвердив у середу поновлення сухопутного шляху постачання міжнародних сил в Афганістані через пакистанську територію, який був перекритий із листопада минулого року.

Водночас у рішенні не сказано прямо, коли саме має поновитися це постачання. За деякими повідомленнями, перші машини можуть перетнути пакистансько-афганський кордон уже в четвер.

Це рішення привітав президент Усепакистанської асоціації власників бензовозів Акрам Хан Дуррані – за його словами, це приємна новина для 10 тисяч водіїв, механіків та інших працівників, які з припиненням транспорту пального до Афганістану втратили роботу. Так само без роботи лишилися й тисячі перевізників інших вантажів.

У вівторок і в Пакистані, і в США вже заявляли про поновлення цього шляху після кількох тижнів особливо активних переговорів на цю тему між Вашингтоном та Ісламабадом.

Уряд Пакистану закрив сухопутний шлях постачання Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані в листопаді минулого року після того, як у помилковому повітряному ударі американських військ зі складу цих міжнародних сил загинули 24 пакистанські військові.