У Партії регіонів кажуть, що зафіксували понад 300 порушень виборчого законодавства

Представники Партії регіонів зареєстрували під час виборчої кампанії 311 випадків порушення виборчого законодавства. Про це повідомив уповноважений Партії регіонів у ЦВК Владислав Забарський.

За словами парламентаря, більшість виявлених порушень полягають у розміщенні без відповідного дозволу агітаційних наметів. Крім того, зафіксовано факти псування майна, зокрема 6 білбордів Партії регіонів.

За його словами, партія зафіксувала 33 порушення виборчого законодавства представниками партії «УДАР», 121 порушення представниками «Батьківщини», 10 – всеукраїнського об’єднання «Свобода», 19 – Компартії. Загалом Забарський зазначив, що законодавство порушують усі учасники виборчого процесу. Він також наголосив, що нині законодавство не передбачає серйозних санкцій для порушників норм передвиборчої агітації.

На початку вересня громадянська мережа «Опора» повідомила, що рейтинг партій-порушниць виборчого законодавства нині очолює Партія регіонів, на рахунку якої, за даними спостерігачів, 188 інцидентів. Далі йдуть кандидати-самовисуванці (47 порушень) та Комуністична партія (6 порушень).