Королевська подає до суду через «фальшиві соцопитування»

Кадр із телереклами Наталії Королевської

Партія «Україна – вперед» Наталії Королевської подала в четвер позов до суду через фальшиві соцопитування, повідомила у Дніпропетровську сама керівник партії Наталія Королевська.

За її словами, політична сила вимагає спростувати інформацію щодо рейтингу партії, оприлюднені Фондом «Демократичні ініціативи» та Київським міжнародним інститутом соціології. Позов подали до Господарського суду Києва.

За її словами, ці соціологічні служби «не проводять реальні дослідження, а видають результати винятково за власним рішенням». Королевська також стверджує, що має інформацію, що «ніяких опитувань вони не проводили, а дали дані або під чиїмось впливом, або з метою політичних маніпуляцій».

Вона також сказала, що виборча кампанія «на завершальній стадії має найбільш чорне забарвлення».

За даними оприлюдненого на початку тижня соціологічного дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, рейтинг Партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» статистично значимо зменшився і становить 2,1 відсотка. Ці організації, одні з провідних в Україні, разом із Українським центром економічних досліджень імені Разумкова проводитимуть на цьогорічних виборах Національний екзит-пол.

Водночас низка інших мало відомих чи й невідомих організацій оприлюднювала останнім часом власні рейтинги, за якими партія Королевської має понад 6 відсотків підтримки і проходить до парламенту; соціологи називали ці дані шахрайством.

Тим часом у четвер КМІС оприлюднив дані ще одного опитування, за якими «Україна – вперед!» має близько 1 відсотка прихильників.