Досвід США у протидії «Сенді»: люди можуть рятуватися від стихії (ВІДЕО)

Чіткі дії влади та рятувальних служб у США звели до мінімуму кількість жертв масштабної стихії – урагану «Сенді».

Отримавши повідомлення метеорологів про те, що ураган може створити ситуацію найвищого рівня небезпеки, губернатори Нью-Йорка та Нью-Джерсі не стали зволікати з ухваленням рішень. Через усі засоби масової інформації оголосили про небезпеку й закликали до евакуації. Людям надіслали також електронні повідомлення. У штаті Нью-Джерсі організували й провели примусову евакуацію. Поліцейські та рятувальники обійшли усі будинки й примусили виїхати усіх. Результат – від розгулу стихії, яка фактично повністю зруйнувала три міста штату, загинуло лише троє людей. У восьмимільйонному Нью-Йорку – 8 загиблих.


Українські рятувальники вивчають досвід протидії США ураганові «Сенді», наголосив в ефірі програми «Ми Разом» директор департаменту управління рятувальними силами МНС генерал Григорій Марченко.

На його думку, очевидно, що оперативне ухвалення рішення про сповіщення та евакуацію є головним фактором збереження життя людей під час стихійних лих. Підтвердженням цьому є також трагічний досвід російського Кримська. Там ніхто з представників місцевої влади не захотів взяти на себе відповідальність і сповістити людей про прорив дамби, й це призвело до того, що у 58-тисячному місті, тільки за офіційними даними, загинуло 160 людей.