Депардьє в Росії прибув до Мордовії, але відмовився від «міністра культури»

Жерар Депардьє в мордовській вишиванці хвалиться в Саранську паспортом громадянина Росії, 6 січня 2013 року

Французький актор Жерар Депардьє, який днями отримав громадянство Росії, прибув у неділю в цій країні до республіки Мордовії в центрі європейської частини Росії. За повідомленнями російських агентств і преси, там йому жартома запропонували нині вакантну посаду міністра культури цієї республіки, але Депардьє відмовився.

Генеральний директор російського «Держфільмофонду» Микола Бородачов, родом зі столиці Мордовії Саранська, на запрошення якого актор і прибув туди, розповів, що Жерарові Депардьє навіть збиралися подарувати в Мордовії помешкання чи будинок. Тим часом, за повідомленнями, йому подарували символічний «паспорт мордвина», мордовську національну вишиванку і валянки.

Прес-служба Кремля вже повідомляла в неділю, що перед цим французький актор відвідав місто Сочі, де президент Росії Володимир Путін вручив йому паспорт російського громадянина.

Днями в Росії повідомили, що Путін надав Депардьє російське громадянство після того, як наприкінці минулого року актор заявив, що відмовляється від свого французького громадянства. Так Жерар Депардьє зреагував на критику з боку прем’єр-міністра Франції Жана-Марка Еро. Прем’єр тоді звинувачував актора в небажанні платити «податок на розкіш», запровадження якого домагався уряд Франції, але не досяг своєї мети. На такі звинувачення Еро навела заява Депардьє, що він переїжджає жити до Бельгії.