У Греції метрополітенівці Афін припинили страйк

Поліція, вигнавши страйкарів із депо метрополітену, перекрила підступи до нього, 25 січня 2013 року

У столиці Греції Афінах працівники метрополітену припинили в п’ятницю свій страйк, який протривав дев’ять днів на протест проти скорочення платні, після штурму депо поліцією і погроз уряду звільнити чи й судити страйкарів.

Також у п’ятницю в Афінах на підтримку метрополітенівців страйкували і працівники інших видів міського транспорту, що практично зупинило його.

Уранці поліція силою захопила депо метрополітену, де забарикадувалися були страйкарі. А в четвер уряд Греції пригрозив звільнити чи й арештувати страйкарів, і попередив, що припинить цей страйк на підставі закону про надзвичайну цивільну мобілізацію.

Раніше страйкарі не виконали рішення суду, який визнав страйк незаконним.

Уряд Греції запроваджує все нові надзвичайні заходи заощадження і скорочення бюджетних витрат, востаннє у грудні минулого року. Серед таких заходів – скорочення зарплат у бюджетному секторі. Таким чином уряд виконує суворі умови надання Греції міжнародної фінансової допомоги, яка має на меті допомогти країні подолати глибоку бюджетну і боргову кризу і без якої грецька держава стане банкрутом.