Опозиція тисне на Пшонку, вимагаючи його звіту – регіонал

Відкриття засіданя Верховної Ради, 31 січня 2013 року

Опозиція, вимагаючи звіту генпрокурора Віктора Пшонки, чинить тиск на Генеральну прокуратуру, заявляє народний депутат Володимир Олійник.

«Спосіб чинити тиск на прокуратуру і правоохоронні органи ми не підтримаємо, оскільки звіт генпрокурора у конкретній справі, на мій погляд, є формою тиску. Якщо це питання стоїть щодо справи підозри Юлії Тимошенко у вбивстві Щербаня, то цей звіт є передчасним. Якщо Генеральна прокуратура рухається в напрямі суду, то це треба підтримати», – заявив Олійник.

За його словами, після рішення суду можна буде зробити якісь висновки, а «підтримувати тиск на правоохоронні органи – неконституційно».

Крім того, Олійник заявив, що засуджену Юлію Тимошенко неможливо відправити на лікування за кордон, як цього вимагають опозиціонери.

«Лікування за кордоном засудженого в європейській практиці я не зустрічав», – зауважив депутат-регіонал. За його словами, в Україні необхідно дотримуватися загальних стандартів. «В іншому разі, ми руйнуємо Конституцію, коли робимо винятки для окремих категорій громадян», – сказав Олійник.

За його словами, якщо необхідно проводити операцію, то «треба запросити фахівців (в Україну – ред.), створити відповідні умови для проведення операції і провести її в межах України».

Сьогодні на зборах опозиції депутати фракцій «Батьківщини», «Свободи» й УДАРу висловили недовіру голові Верховної Ради Володимиру Рибаку і генеральному прокурору Вікторові Пшонці.

Вони також закликали негайно звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко й екс-главу МВС Юрія Луценка, а також забезпечити їх лікування.