Деркач називає заяву Рабиновича провокацією

Вадим Рабинович

Народний депутат від фракції Партії регіонів Андрій Деркач заявляє, що звинувачення Вадима Рабиновича про можливу причетнiсть його до вибуху бiля офiсу бiзнесмена є провокацiєю.

«Провокація Рабиновича мене здивувала. Вiд нього дiзнався багато нового, зокрема про iснування єврейського телеканалу Jewish News One, при всiй моїй повазi до цього медiа-ресурсу. На мiй погляд, Рабинович мiг би придумати логiчнiший привiд для провокацiї, нiж бутафорський вибух та iнтерес члена Мiжсоборної присутностi Росiйської православної церкви, яким я є, до володiння єврейським телеканалом, при всiй повазi до єврейської культури», – йдеться в коментарі Деркача, який передали Радіо Свобода.

«За брехню Рабиновичу доведеться вiдповiдати в правовiй площинi в судi», – заявляє депутат.

Бізнесмен Вадим Рабинович сьогодні заявив, що вибух біля його офісу був спробою його залякати.

Рабинович каже, що має дві версії того, для чого його хотіли залякати. Перша – це посилення антисемітських настроїв, друга, за його словами, більш серйозна – стосується медіа-питання.

«19-го числа до мене приїхав народний депутат України Андрій Деркач. Розказав мені про свої грандіозні плани, і раптом він мені говорить таке: ти знаєш, коли ти працював у час, коли мій батько був головою СБУ, я вважаю, що ти з нами не розрахувався, що ти нам ще винен. Нам гроші не потрібні, перепиши на нас канал JN1 (Jewish News One). Якщо ти цього не зробиш упродовж тижня, то у тебе будуть великі проблеми», – заявив Рабинович.