Кому вигідна політична гра «Знайди фашиста»?

Фашизмом і шибеницями лякають громадян України у парламенті. Народний депутат з фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, виступаючи 2 квітня у парламенті, сказав: «Верховна Рада України стає «коричневою», за пропозицією «фашистів» відхиляються законопроекти про відзначення 70-річчя Сталінградської битви, 70-річчя Корсунь-Шевченківської битви. Згодом «фашисти» будуть читати паспорти, на вулицях з’являться шибениці, будуть знищувати пам’ятники героям Великої Вітчизняної війни».

«Фашисти!» – скандували народні депутати від Партії регіонів та КПУ під час виступу представників ВО «Свобода». Натомість свободівці заглушували кожен виступ російської мовою вигуками – «Українською!».
Розмови про «фашизм і фашистів» – це політична гра, направлена на відволікання електорату від «провальної діяльності влади», вважають представники опозиції.

«ВО «Свобода» не має «нічого спільного з ідеологією фашизму, з ідеологією фашистської Італії Мусоліні», – сказав в ефірі Радіо Свобода народний депутат, член політради ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

За його словами, фашистами є ті, хто «не проголосували за внесення у порядок денний постанови про вшанування жертв Голодомору 1932–33 років з нагоди 80-ї річниці трагедії». «Це нащадки окупантів, які знищували Україну. Вони зневажають пам’ять мільйонів українських жертв. Це і є фашизм. Саме тому вони й використовують у своїй риториці це слово, бо на злодієві шапка горить», – сказав народний депутат.

Your browser doesn’t support HTML5

ВО «Свобода» обзивають фашистами місіонери «русского мира» – Мірошниченко

Експерти, аналізуючи роль ВО «Свобода» в розвитку політичної ситуації, наголошують, що ця політична сила зможе виправдати очікування своїх виборців, лише якщо втримається в рамках «національного патріотизму» та не піддаватиметься на провокації політичних опонентів. Останні намагаються використати ВО «Свобода» як «страшилку» для виборців у східних регіонах, щоб забрати в електорату будь-яку альтернативу.


03.04.2013
ВО «Свобода» обзивають фашистами місіонери «русского мира» – Мірошниченко (ВІДЕО)

далі
03.04.2013
Протидія неонацизму чи боротьба з ВО «Свобода»?

«Проект Медведчука – це проект його кума Путіна. Він покликаний ліквідувати українську державність» – Мірошниченко далі
02.04.2013
Війна пам’ятників на Луганщині

В останнє десятиріччя все активнішою стає боротьба двох Україн – власне української або європейської, і радянсько-євразійської далі
24.03.2013
«Фашисти наступають» або На кому горить шапка?

За логікою «партії влади», нині «антифашисти» – це ті, хто демонстративно і постійно порушує Конституцію. А ті, хто її захищає – то «фашисти»… далі

02.04.2013
Чи є підстави називати луганських свободівців пособниками фашистів?

далі