Держреєстр не припинив діяльність «Нашої України» з подання Бондарчука

Віктор Ющенко (л) і Сергій Бондарчук (п) іще 31 липня 2012 року разом головували на з’їзді «Нашої України»

Партія «Наша Україна» повідомила у вівторок, що Державна реєстраційна служба відмовилася реєструвати подання колишнього голови політради партії Сергія Бондарчука про припинення діяльності партії «Наша Україна».

Як мовиться в листі, копію якого отримали в апараті партії, відмову аргументували тим, що подання підписане не уповноваженою особою, бо Бондарчук на той час уже був звільнений із посади голови політичної ради.

Після розколу в «Нашій Україні», який оформився на початку лютого, частина партії під проводом Сергія Бондарчука на своєму з’їзді 2 березня ухвалила рішення про саморозпуск усієї партії. Водночас інша частина на чолі з головою партії, колишнім президентом Віктором Ющенком оголосила, що з’їзд партії буде 18 травня.

9 лютого політрада «Нашої України» під керівництвом Ющенка зняла Бондарчука з посади свого голови і підтвердила членство Ющенка в партії після того, як у Бондарчука заявили, що Ющенко виключений із партії рішенням її київської міської організації, де той перебував на обліку. Крім того, політрада вирішила взагалі зупинити діяльність київської організації до перереєстрації членства.

Поділ «Нашої України» на дві частини став очевидний наприкінці січня, коли одночасно відбулися два окремі зібрання частин політради під керівництвом одне Ющенка, інше Бондарчука. При цьому Бондарчук звинуватив Ющенка в розколі партії, в Ющенка натомість звинуватили Бондарчука в невдалій спробі «рейдерського захоплення партії».