Донецьк: убитий – речник донецької «Свободи»

Активіст, убитий у четвер увечері в Донецьку під час сутичок між проросійськими й проукраїнськими демонстрантами, – свободівець Дмитро Чернявський, повідомив у фейсбуці голова Донецької обласної організації ВО «Свобода» Ігор Славгородський.

За повідомленнями, загиблий був прес-секретарем донецької «Свободи».



Як повідомляла прес-служба облдержадміністрації, 22-річний хлопець помер від ножових поранень у машині швидкої допомоги.

Інтернет-видання «Новини Донбасу», зі свого блоку, пише про двох загиблих і не до кінця з’ясованій долі ще одного демонстранта. За даними цього видання, потерпіли близько 50 осіб.



Масштабна сутичка між проукраїнськими і проросійськими демонстрантами сталася на головній площі Донецька в четвер увечері під час мітингу за єдність України – проросійські активісти спробували завадити проведенню мирної акції. Вони закидували донеччан яйцями і петардами. Нападати на мирних учасників мітингу за єдність України перешкоджали місцеві ультрас, які охороняли учасників акції.

Попередню акцію за єдність України в Донецьку не дали провести проросійські активісти, які виявляли агресію до людей із українською національною символікою.