Російський бізнес уже занепокоєний зниженням продажів в Україні − активіст

Держава теж могла б долучитися до бойкотування російських товарів. Про це в ефірі програми «Ми разом» заявив активіст «Відсічі», співкоординатор ацій «Російське вбиває» і бойкоту Сергій Оснач. За його словами, підраховувати втрати супермаркетів чи дистриб’юторів нема смислу, бо якщо Росія вдасться до подальшої окупації, то весь бізнес буде належати Путіну. І рахувати буде просто нічого.

Активіст Сергій Оснач закликав усіх українців чинити спротив окупації в цілком доступний для себе спосіб.

Your browser doesn’t support HTML5

Російський бізнес вже занепокоєний зниженням продажів в Україні − активіст

«Ми не можемо дозволити, щоб наші гроші Росія трансформувала, наприклад, у фінансування війська. Наші гроші йдуть на «зелених чоловічків», на окупацію наших територій. Це аномалія, якщо хтось вважає за можливе купувати російське», − впевнений Оснач.

За словами Сергія Оснача, російський бізнес намагається замінити штрих-коди, за якими люди визначали російський це товар чи ні, на українські. Однак таку інформацію Радіо Свобода спростував представник асоціації товарної нумерації України Ростислав Лоцманенко.
03.04.2014
Бойкот російських товарів в Україні набирає обертів

Бойкот російських товарів викликає у бізнесменів Росії роздратування і усмішку – експерт далі

Громадська ініціатива «Бойкот російських товарів» у Львові триває від 10 березня і ми запитали покупців, чи обирають вони російське.

Your browser doesn’t support HTML5

Львів’яни масово відмовляються від товарів російського окупанта


Співкоординатор бойкотування російських товарів Сергій Оснач каже, що російські бізнесмени, які провадять бізнес в Україні, уже занепокоєні зниженням обсягів продажів своєї продукції і будуть тиснути на свою владу.

«Ми хочемо показати російському бізнесу взагалі, російським громадянам, що Путін незручний для них президент, що він їм шкодить», − пояснює Оснач.

Депутати Чернівецької міської ради ухвалили звернення до підприємців з проханням маркувати у своїх торгових мережах товари, виготовлені у Росії, відповідними написами. А За оцінками Львівських активістів, наслідком бойкоту в їхньому місті вже стало те, що продаж російських товарів у Львові впав на 40-50%.
04.04.2014
Львів’яни масово відмовились від російських товарів

Вони також розуміють, що чимало товарів російського виробництва можуть ховатися під різними кодами, зокрема й українськими далі

«Я не бачу нічого, щоб заважало державі розпочати бойкот теж, максимально скоротити економічну співпрацю з Росією. Зрозуміло, що наша держава боїться відповідних зустрічних кроків Росії, але вони будуть і так, і вони вже є. А на шальках терезів з одного боку прибутки, з іншого боку – окупована Україна і подальша військова агресія, кровопролиття і жертви», − каже Оснач.

Так само активісти радять переорієнтовуватися і в інтернет-просторі. Вже створено дві соціальні мережі для українців − це WeUA та druzi.org.ua. Один з аргументів відмови від російських соцмереж такий: «Тут за нами не спостерігають спецслужби!».
02.04.2014
Соцмережа WeUA: чи витримає конкуренцію?

Днями в інтернеті запустили першу всеукраїнську соціальну мережу далі

Крім того, додаток для смартфона «Бойкот окупантів», який визначає країну-виробника товару за кодом потрапив до топу новинок Google Play.