Прокуратура відкрила провадження за фактом незаконного позбавлення волі Надії Савченко

Надія Савченко

Прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі штурмана-оператора гелікоптера Мі-24 і бомбардувальника Су-24 Надії Савченко.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області, відомості про вказане кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Слідство проводить Сватівський райвідділ головного управління МВС України в Луганській області. Досудове розслідування триває.

Військову льотчицю Савченко бойовики захопили в полон у зоні АТО на сході України. Зараз вона перебуває в слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії і була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів. Російські слідчі стверджують, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів.

Російський Воронезький обласний суд ухвалив сьогодні рішення перекласти українською мовою матеріали кримінальної справи проти українського офіцера Надії Савченко, повідомили в суді.

Надія Савченко (в центрі)

«Сьогодні суд задовольнив клопотання захисту й ухвалив повернути матеріали справи в районний суд для їх перекладу рідною мовою обвинувачуваної відповідно до норм російського Кримінально-процесуального кодексу», – цитує агенція «Українські Новини» прес-секретаря суду Лада Петіна.

У МЗС України звернулися до міжнародного співтовариства із закликом допомогти звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Плакат МЗС України на захист Надії Савченко

Світлини української льотчиці Надії Савченко, яку Росія утримує в СІЗО

Україна звертається до світової спільноти по допомогу у звільненні Савченко