Турчинов зареєстрував проект про скасування закону про особливий порядок для частин Донбасу

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов зареєстрував проект постанови про скасування закону «Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Крім того, Турчинов пропонує скасувати закон «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Вчора президент Петро Порошенко заявив, що винесе на розгляд засідання Ради національної безпеки і оборони скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини. Наразі засідання РНБО продовжується.

16 вересня Верховна Рада у закритому режимі ухвалила два закони щодо Донбасу: про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та про амністію «учасників збройних формувань» і членів самопроголошених «органів» у Донецькій та Луганській областях, які складуть зброю, звільнять людей із полону, а також залишать зайняті приміщення.

Відповідно до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування» дострокові місцеві вибори в цих районах, що наразі окуповані проросійськими сепаратистами, мають відбутися 7 грудня, проте 2 листопада бойовики провели свої вибори. Україна та міжнародна спільнота не визнали ці «вибори».