Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ініціює скасування закону про особливий порядок для частин Донбасу


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент Петро Порошенко заявив у понеділок, що винесе на розгляд засідання Ради національної безпеки і оборони скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини.

Як сказав він у зверненні до співвітчизників, у новій ситуації, що склалася після псевдовиборів сепаратистів усупереч «мінським домовленостям», на скликаному на вівторок засіданні РНБО мають всебічно проаналізувати обстановку і внести необхідні зміни у сценарії дій української сторони, «виходячи як із оптимістичних, так і з песимістичних прогнозів».

«Україна неухильно дотримується духу і букви «мінського протоколу». На фоні грубого його зневаження іншими сторонами ми маємо внести корективи у свій план дій», – заявив президент.

За його словами, дотеперішній закон свого часу «виконав надзвичайно важливу роль у зупиненні зовнішньої інтервенції, мобілізації підтримки світом мінських мирних домовленостей, щирості намірів України щодо деескалації ситуації на Донбасі».

«Ми продемонстрували мешканцям Донецької і Луганської областей і зовнішньому світові щире прагнення Києва до політичного врегулювання. Таку можливість бойовики відкинули. Проведення псевдовиборів торпедувало закон і різко загострило ситуацію на Донбасі. Ті широкі повноваження, які передбачав закон, ми готові надавати лише легітимно обраним органам місцевого самоврядування. А не бандитам, які самі себе вінчають на царство», – наголосив Порошенко.

Відео: Адміністрація Президента України

Учора проросійські сепаратисти провели на захопленій ними території частини Донбасу «вибори», на порушення «мінського протоколу» від 5 вересня. Значна частина світової спільноти, як і Україна, заявила, що не визнає їх. Росія натомість дала знати, що «поважатиме волевиявлення» сепаратистів.

XS
SM
MD
LG