Телеканал «Україна» заявляє про перешкоджання діяльності журналістів на Донбасі

Вантажівка фонду Ріната Ахметова, архівне фото

Телеканал «Україна» заявляє про перешкоджання професійній діяльності журналістів в Донецькій області. Про це йдеться у заяві телеканалу.

«Увечері у вівторок, 16 грудня бійці добровольчого батальйону «Дніпро-1» та «Правого сектору»перешкоджали роботі журналістів, які висвітлювали гуманітарний рейс Ріната Ахметова. Під час підготовки до зйомки в районі блокпоста до знімальної групи під’їхав автомобіль з озброєними бійцями «Правого сектору» з вимогою припинити зйомку, негайно від’їздити й не повертатися, інакше: «по знімальним групам, які супроводжують Гуманітарні рейси, буде відкриватися вогонь на ураження», – йдеться у заяві.

Такі дії представників батальйонів телеканал «Україна» розцінює, як умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

За фактом перешкоджання роботі журналістів телеканал «Україна» звернувся до правоохоронних органів, йдеться у заяві.

У прес-службі «Правого сектору» такі заяви телеканалу називали перебільшенням.

Телеканал «Україна» входить до складу «Медіа Група Україна», 100% статутного капіталу якої належить «Систем Кепітал Менеджмент». Власником холдингу СКМ є Рінат Ахметов.

Раніше у зв’язку з надходженням під виглядом «гуманітарних конвоїв» допомоги проросійським бойовикам16 грудня у «Правому секторі» прийняли рішення, що всі підрозділи добровольчого українського корпусу «Правий Сектор» розпочнуть перевірку вантажних перевезень на окуповану територію. Відповідно до наказу, бійці «Правого сектору» мають координувати свої дії з командирами інших добровольчих підрозділів, а саме «Дніпро», «Кривбас» та «Донбас».

Напередодні народний депутат від «Самопомочі», командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко заявив, що серед вантажів у затриманих понад 20 вантажівках із допомогою від Фонду Ріната Ахметова для жителів непідконтрольних владі України територій є речі для бойовиків. У СКМ це заперечують.