Спікеру Ради подали постанову про скасування закону про повноваження РНБО

Ілюстраційне фото

Група депутатів звернулася до голови Верховної Ради щодо неприпустимості підписання закону про розширення повноважень РНБО, а також подала постанову про скасування цього закону. Про це заявив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

«Подали разом Юрієм Левченком, Дмитро Добродомов, Мустафою Найємом і Світланою Заліщук звернення на Гройсмана щодо неприпустимості підписання закону про РНБОУ як такого, що ухвалене з порушенням регламенту. І постанову про скасування», – написав він.

Законопроект №1343 до Верховної Ради подав президент України Петро Порошенко, 10 грудня документ зареєстрували.

Сьогодні народні депутати ухвалили законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України». За документ проголосували 253 депутати. Зокрема закон передбачає, що РНБО покладається координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, гарантування громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Народні депутати ухвалили закон про розширення повноважень РНБО, з другої спроби. 23 грудня для ухвалення забракло кількох голосів.

Після сьогоднішнього ухвалення закону щодо РНБО Лещенко заявив, що голосування відбулось з порушенням регламенту Верховної Ради.