Доступність посилання

ТОП новини

Рада восьмого скликання повторює «помилки 16 січня 2014 року» – Лещенко


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Верховна Рада восьмого скликання повторює «помилки 16 січня 2014 року», голосуючи за закон про розширення повноважень РНБО. Про це заявив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

«Верховна Рада повторює помилки 16 січня 2014 року. Голосування за закон про РНБО, який створює нову гілку владу з РНБО і наділяє Турчинова повноваженнями віце-президента, відбулося всупереч Конституції, Регламенту та здоровому глузду. Жоден депутат не мав перед очима редакції закону, який проголосували. «Народний фронт» шантажем та нехтуванням закону протиснув рішення», – написав він.

Сьогодні народні депутати ухвалили законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України». За документ проголосували 253 депутати. Зокрема закон передбачає, що РНБО покладається координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, гарантування громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Народні депутати ухвалили закон про розширення повноважень РНБО, з другої спроби. 23 грудня для ухвалення забракло кількох голосів.

XS
SM
MD
LG