Керрі у Москві закликав Росію звільнити Савченко

Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі закликав Москву звільнити українську громадянку Надію Савченко. Про це він сказав після понад чотиригодинних переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.

«Ми обговорили ситуацію з Надією Савченко, зокрема, щодо винесеного їй вироку. Сподіваюся, що їй дозволять повернутися в Україну. Ми зацікавлені в якнайшвидшому вирішенні цього питання», – сказав Керрі.

Держсекретар США зазначив, що президент Росії Володимир Путін дав йому зрозуміти, що питання щодо Савченко може вирішитися.

«Він (Володимир Путін – ред.) дав мені зрозуміти, що це щось, з чим у певний момент нам не доведеться мати справу, знайдеться рішення», – сказав Керрі.

24 березня у Москві держсекретар США Джон Керрі зустрічався з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим та російським президентом Володимиром Путіним. Головними темами стали Україна та Сирія.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії 22 березня засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону». Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

23.03.2016
Генпрокуратура України обіцяє дістати кривдників Савченко через Інтерпол

Прогрес у переговорах з обміну Надії Савченко буде на початку квітня, після «набуття чинності так званого рішення суду» – Порошенко далі

22.03.2016
Надія Савченко: «Ой судді, судді ви мої, довго судили ви мене!» (відео)

Українська льотчиця Надія Савченко піснею перервала суддю, який зачитував їй вирок далі