Дональд Трамп підтвердив план депортації нелегальних іммігрантів

Кандидат у президенти США Дональд Трамп і президент Мексики Енріке Пенья Ньєто перед спільною прес-конференцією у Мехіко, 31 серпня 2016 року

Скандальний мільярдер Дональд Трамп знову згадав про свої наміри збудувати більш ніж три тисячі кілометрів стіни на кордоні з Мексикою. Про це він заявив під час свого емоційного виступу у місті Фінікс, що у штаті Аризона.

«Мексика буде платити за цю стіну. Сто відсотків. Вони про це ще, правда, не знають, але вони заплатять за неї. Вони гарні люди і мають великих лідерів, але вони будуть платити за цю стіну», – наголосив кандидат у президенти США.

Трамп також пообіцяв створити нові спецпідрозділи, які будуть депортувати усіх нелегальних іммігрантів зі Сполучених Штатів на батьківщину.

Агресивний тон промови Трампа в Аризоні був різким контрастом, порівняно з його м’яким виступом у середу під час спільної прес-конференції з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто у столиці цієї країни.

Мексиканці приїзд Трампа сприйняли без особливої радості.

«Він тут небажаний гість. Не розумію, для чого він сюди приїхав. Чому він їде сюди після всього того, що сказав про нас?» – дивується житель Мехіко Карлос Седено.

Розуміючи настрої в країні, в Мексиці Трамп виступав обережніше. Там він заявив – питання щодо того, хто саме буде платити за його пропозицію звести антимігрантську стіну, він із президентом Мексики поки не обговорював.

Опонент Дональда Трампа – Гілларі Клінтон назвала його поїздку до Мексики поспішною.

«Люди повинні відчути, що вони можуть розраховувати на вас. Що ви не будете цього дня говорити одне, а наступного – протилежні речі. І тим більше, приземлившись на кілька годин у наших сусідів, не можна швидко залагодити роки образ», – сказала Клінтон.

Більшість передвиборчої риторики Трампа було збудовано на заявах, які Пенья Ньєто назвав образливими для мексиканського народу. Трамп звинувачував південну сусідку США Мексику в тому, що вона краде в американців роботу, а ще надсилає до США ґвалтівників, злочинців та вбивць, і майже нічого не робить для того, щоб зупинити мігрантський потік.