США оголосили історичне скорочення видатків ООН

Посол США до ООН Ніккі Гейлі

«Сполучені Штати провели успішні переговори про скорочення бюджету ООН на 285 мільйонів доларів» на 2018-2019 роки, наголошується у заяві представництва США при ООН.

«До того ж, ми зменшили роздуті видатки ООН на управління та функції підтримки, посилили ключові пріоритети США в світі і зміцнили дисципліну та підзвітність в системі ООН», – йдеться в заяві.

Ця економія проводиться на додаток до зниження видатків на 200 мільйонів доларів, яке було вже оголошене генеральним секретарем ООН Антоніо Гуттерешем, повідомляє AFP.

«Неефективність і витратність ООН є загальновідомими. Ми не дозволимо, щоб з щедрості американського народу користувались без звітування. Це історичне зниження витрат – на додаток до інших кроків з більш ефективного та підзвітного ООН – є значним кроком у вірному напрямку. Хоча ми радіємо з результатів бюджетних переговорів, будьте певні, що ми продовжимо шукати шляхи збільшення ефективності ООН, захищаючи наші інтереси», – заявила посол США при ООН Ніккі Гейлі, коментуючи скорочення бюджету ООН.

США фінансують приблизно 22 відсотки бюджету ООН і 29 відсотків миротворчих операцій.

Операційний бюджет ООН фінансується окремо від бюджету миротворчих місій, який було знижено на 600 мільйонів доларів цього року під тиском президента Трампа, зазначає AFP.