Радіо Свобода Daily: Відсьогодні набуває чинності посилений режим карантину. Що зміниться?

У масках і з собаками: нові правила відвідування громадських місць від уряду

У масках і з собаками: нові правила відвідування громадських місць від уряду

До 24 квітня в Україні заборонено з’являтися у громадських місцях без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше від двох людей, а діти до 16 років повинні бути в супроводі дорослих – такі обмеження уряд затвердив 2 квітня. Відповідна постанова з’явилася на сайті уряду 3 квітня.

То чи можна буде вийти просто на прогулянку? Чи на пробіжку? Чи можна взагалі виходити з дому? Читайте в матеріалі.

Україна – не єдина країна в світі із посиленим карантином. Почитайте також, як режим посилюють і в інших країнах.

Києво-Печерська лавра зробила богослужіння закритими, а братію протестували на коронавірус

На період карантину богослужіння в Києво-Печерській лаврі будуть здійснювати в закритому режимі, йдеться в повідомленні на сайті лаври.

«У зв’язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 були посилені карантинні заходи. Через це в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть звершуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі парафіян і прочан», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому 4 квітня.

Крім того, повідомляється, що братії Києво-Печерської лаври провели тестування на наявність захворювання COVID-19. Тест зробили і намісникові лаври митрополитові Павлу.

«Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Наразі скарг на самопочуття у владики немає», – йдеться в повідомленні.

В оприлюдненому в березні на ютубі відео намісник Києво-Печерської лаври Павло, фактично, закликав свою паству ігнорувати запроваджені карантинні обмеження й далі ходити у храми: «Моліться, постуйте, ходіть до храму, причащайтесь і причащайте маленьких дітей», – казав він.

Гарячі примочки, харчова сода, оргазм та інші «цінні поради» проти коронавірусу з чатів коментує лікар

У світі ще не винайдено ліків від коронавірусу, проте в соцмережах вже несуться поради як позбутися захворювання COVID-19. Вони опиняються у шкільних, батьківських, будинкових чатах, їх поширюють у різних спільнотах.

Ми попросили прокоментувати ці поради інфекціоніста, члена Європейського товариства з дитячих інфекційних хвороб (ESPID) Федора Лапія.

У Дніпрі для попередження викопали 600 могил для можливих жертв коронавірусу

Влада міста Дніпра наказала працівникам кладовищ вирити 600 могил для можливих жертв коронавірусу. Таким чином вони хочуть показати жителям, як важливо дотримуватися карантину. У місті вже шість випадків зараження COVID-19, але населення поки не сприймає загрозу серйозно: не носить масок і не сидить вдома.​

Your browser doesn’t support HTML5

У Дніпрі для попередження викопали 600 могил для можливих жертв коронавірусу – відео

Львів попрощався з Іваном Вакарчуком

У Свято-Покровській церкві ПЦУ 5 квітня львів’яни могли попрощатися з українським фізиком, громадським діячем, колишнім міністром освіти України (2007−2010 роки) та ректором Львівського національного університету імені Івана Франка (1990−2007 і 2010–2013 роки) Іваном Вакарчуком, який помер 4 квітня після хвороби на 73-му році життя.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, прощання відбулося камерно, оскільки в Україні оголошено карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Через це у храм друзі та колеги покійного могли заходити поодинці. Правоохоронці пильнували за дотриманням умов карантину.

У ДСНС пояснили ситуацію із загазованістю в Києві​

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявляє, що загазованість у Києві пояснюється, зокрема, погодними умовами.

«Станом на 7:00 5 квітня у Києві спостерігалася область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром, підвищенням температури в приземному шарі. Така ситуація перешкоджає перемішуванню атмосферних шарів повітря і спричиняє накопичення забруднюючих речовин на поверхні землі. Як правило в другій половині дня ситуація стабілізується», – йшлося в повідомленні.

За даними ДСНС, така ситуація буде повторюватися у найближчі кілька днів.

У службі також уточнили, що станом на 15:00 неділі радіаційний фон у Києві та Київській області був у межах норми.

Мода на маски в епоху коронавірусу

Носіння захисних масок для обличчя стало звичним явищем у багатьох країнах, які таким чином намагаються зупинити поширення коронавірусу. При нестачі захисних масок в усьому світі, люди винайшли творчі шляхи, щоб захистити себе​.

Мода на маски в епоху коронавірусу – фоторепортаж

Використовуйте карантин із користю!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.