У Києві «в олігархів відбирали Україну»

На Європейській площі учасники автомобільного маршу протесту вимагають відставки уряду Азарова, Київ, 25 березня 2011 року

Київ – Близько 80 автомобілів підприємців із Заходу та Сходу України прибули сьогодні на мітинг на Європейську площу Києва в рамках акції «Автомобільний марш протесту по Україні». Загалом у мітингу взяли участь близько 500 осіб.

Your browser doesn’t support HTML5

Автопробіг «Марш протесту»



Учасники «автомайдану», гаслом якого став заклик «Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!», вимагають захистити Конституцію, зупинити економічні репресії і соціальні експерименти під виглядом реформ, створити умови для розвитку підприємництва та економіки України.

У мітингу взяли участь депутати від БЮТ Наталія Королевська, Михайло Волинець, інші політики та громадські діячі.

Зокрема, за словами Наталії Королевської, на сьогодні в Україні близько 1,2 мільйона підприємців працюють на спрощеній системі оподаткування, з них 500 тисяч – із юридичними особами. Однак із 1 квітня набирає чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою юридичні особи не зможуть відносити до складу валових витрат витрати на придбання товарів і послуг у «спрощенців».

«500 тисяч підприємств не зможуть займатися своїм бізнесом», – сказала депутат. Таким чином, вважає Королевська, близько 200 тисяч підприємців-«спрощенців» із 500 тисяч можуть закрити свій бізнес.

«Ми всі вимагаємо тут відставки уряду, оскільки вважаємо, що цей уряд не здатний провести необхідні реформи», – резюмувала Наталія Королевська вимоги лідерів автопробігу.

На мітингу виступили підприємці з різних регіонів України. За результатами акції вони ухвалили резолюцію, основним пунктом якої є вимога відставки уряду Миколи Азарова.

Автопробіг, в якому беруть участь представники незалежних профспілок, а також гірники, учителі, медики, таксисти, перевізники, представники малого й середнього бізнесу, стартував 21 березня зі Львова та Луганська.