«Ці невинні люди не були б вбиті чи поранені, якби Україна мала достатньо ППО»: наслідки удару по Чернігову (фотосвідчення)

Рятувальні роботи на місці ракетного удару по Чернігову.

Уранці 17 квітня голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив, що: «ворог завдав три ракетних удари майже по центру міста»

 

Рятувальники разом із собакою шукають зниклих безвісти серед руїн будинку, в який влучила російська ракета 17 квітня 2024 року.

Ракетним ударом була зруйнована восьмиповерхівка, пошкоджені ще чотири багатоповерхівки, лікарня, заклад вищої освіти та десятки авто, повідомила місцева влада

Емоції чоловіка після того, як тіло його дружини знайшли під уламками будинку, куди влучила російська ракета

На руїнах будинку, куди влучила російська ракета, видно кров.

Наразі відомо про 15 загиблих та 61 пораненого. 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що «серед загиблих внаслідок російського обстрілу – 25-річна лейтенант поліції. Жінка жила в сусідньому будинку, перебувала вдома на лікарняному. Смертельне осколкове поранення», – написав він у своєму телеграм-каналі

Поліцейські забирають тіло загиблого внаслідок атаки на Чернігів

Чоловік прибирає уламки скла на місці ракетного удару, Чернігів

Зруйнована російським обстрілом будівля у Чернігові
 

Рятувальниця разом із пошуковою собакою на місці ракетного удару у Чернігові

Пошуково-рятувальна операція на місці ракетного удару триває. Поліцейські повідомляють про зниклих безвісти

Масштаби руйнувань внаслідок російської атаки на Чернігів.

Після російського ракетного удару по Чернігову міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що закликатиме партнерів України надати додаткові засоби протиповітряної оборони.

«Ці невинні люди не були б вбиті чи поранені, якби Україна мала достатні можливості протиповітряної оборони. Три дні тому на Близькому Сході ми побачили, як виглядає надійний захист людських життів від ракет», – написав він у соцмережі Х

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.