В ОГП повідомили про арешт активів білоруського підприємства на 4 млрд грн

Правоохоронці від початку повномасштабного російського вторгнення періодично повідомляють про арешт майна Росії і Білорусі на території України (ілюстративне фото російських та білоруських рублів)

Офіс генпрокурора повідомив, що в управління АРМА (Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) передано активи підприємства-резидента Білорусі на суму близько 4 мільярда гривень.

«За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. У своїй діяльності воно використовує обладнання Республіканського унітарного підприємства «Бєлоруснафта». В рамках слідства правоохоронці досліджують діяльність цього підприємства в частині можливого сприяння РФ під час підготовки та проведення агресивної війни проти України. За клопотанням прокуратури судом арештовано корпоративні права підприємства – майже 1 млрд гривень статутного капіталу, а також нерухоме та рухоме майно орієнтованою вартістю 3 млрд грн», – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, відкрито кримінальне провадження за статтею фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та зловживання повноваженнями юридичною особою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна арештувала майно Росії і Білорусі на понад 360 млн гривень – Офіс генпрокурора

Правоохоронці від початку повномасштабного російського вторгнення періодично повідомляють про арешт майна Росії і Білорусі на території України.