У Дніпрі 20 квітня оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок удару РФ (фото)

На місці влучення російської ракети у житловий будинок Дніпра. 19 квітня 2024 року

У Дніпрі суботу, 20 квітня, оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок ранкової російської атаки, повідомив мер Борис Філатов.

«Шановні дніпряни, повідомляю, що розпорядженням міського голови завтра в Дніпрі оголошено траур», – написав він у телеграмі.

Житловий будинок у Дніпрі, уражений російським ракетним ударом, 19 квітня 2024 року

За останніми даними влади, Дніпрі – двоє загиблих, у Синельниківському районі внаслідок ракетних ударів РФ загинули шестеро людей (серед них двоє дітей).

Усього по області поранення і травми отримали 29 людей, більшість із них у Дніпрі.

Дніпро. Пожежники гасять пожежу, що вникла внаслідок російського ракетного удару 19 квітня

По всіх регіонах України вранці 19 квітня була оголошена ракетна небезпека. Дніпропетровщина, зокрема обласний центр, зазнала російської ракетної атаки.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що після атаки в Дніпрі горить п'ятиповерхівка, вона частково зруйнована.

Дніпро. Місце влучення. 19 квітня

Як повідомив вранці голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, там постраждали 16 людей, половина з них у лікарні в стані середньої тяжкості.

«У людей осколкові поранення, переломи, гематоми, різані рани. Люди сильно налякані. Біля потрощеного будинку працюють психологи», – заявив Лисак.

Пожежу вдалося локалізувати

На Криворіжжі був пошкоджений інфраструктурний об'єкт, також повідомлялося про руйнування на Синельниківщині.

Дніпропетровщина. Внаслідок російського ракетного удару по житлових будинках Синельниківщини загинули загинули 6 людей, серед яких двоє дітей

Голова області Сергій Лисак повідомив, що діти – 14-річна дівчинка і хлопчики шести та восьми років – загинули у Синельниківському районі. Загалом там загинули шестеро цивільних.

Ще троє людей зазнали поранень у Кривому Розі, з них двоє госпіталізовані.

Медики і рятувальники намагаються врятувати людині. яка постраждала внаслідок російського ракетного обстрілу по Дніпропетровщині. 19 квітня 2024 року

Попри численні докази і свідчення, Росія від початку повномасштабного вторгнення заперечує, що здійснює цілеспрямовані атака на цивільне населення та інфраструктуру України.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Це вендета» за Дніпро – Повітряні сили заявили, що українські зенітники вперше збили Ту-22М3
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ще один ракетоносець був змушений розвернутися – ГУР про деталі знищення Ту-22М3
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по Чернігову. Кількість жертв зростає: що відомо (фото)