У понад 300 населених пунктах через негоду виникли проблеми з електрикою – ДСНС

До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго

Через поривчастий вітер в Україні знеструмлена низка населених пунктів, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«Через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 317 населених пунктів у 6 областях: Львівська – 123, Тернопільська – 56, Рівненська – 54, Хмельницька – 38, Волинська – 32 та Закарпатська – 14», – йдеться в заяві рятувальників.

Повідомляється, що до відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

За інформацією «Укравтодору», проїзд на дорогах загального користування забезпечено (в тому числі на перевалах), обмежень руху немає.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Групу туристів засипало снігом у Карпатах, рятувальники допомогли їм спуститися – ДСНС

За даними Укргідрометцентру, 31 січня в Україні пориви вітру 15-20 м/с, у західних областях подекуди 25 м/с, у Карпатах 25-30 м/с, хуртовини. На дорогах країни ожеледиця. У Києві та області 31 січня пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

Рятувальники попереджають: такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. Так, зокрема, 31 січня через снігопади та завірюхи у високогір’ях Закарпатської області та в горах Івано-Франківської, Львівської областей утримається значна сніголавинна небезпека.