Ляшко: питання скасування карантину ми прокоментуємо не раніше, ніж через 10 днів

Ляшко: влада досліджує розвиток епідемічної ситуації в Україні

Уряд прокоментує питання скасування карантину не раніше, ніж через 10 днів, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, наразі влада досліджує розвиток епідемічної ситуації в Україні.

«Ми порівнюємо всі сценарії, які відбуваються в країнах Європейського союзу та країнах-сусідах, які пізніше за нас впровадили превентивні заходи. Стосовно впровадження і скасування карантину рішення буде ухвалюватися ближче до самого терміну завершення карантину. Ми тільки в третьому дні посилених, жорсткіших заходів карантину. Тому питання скасування карантину ми будемо коментувати не раніше, ніж через 10 днів», – сказав Ляшко.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він мав тривати до 3 квітня, однак згодом його продовжили ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні почали діяти жорсткіші правила карантину: у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони.