У США починаються випробування вакцини проти коронавірусу – ЗМІ

Над створенням вакцини проти коронавірусної інфекції працюють десятки дослідницьких організацій в усьому світі.

У США 16 березня почнуться клінічні випробування вакцини від коронавірусу, пандемію якого раніше оголосила ВООЗ, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на представника американського уряду.

Випробування фінансуються Національними інститутами охорони здоров’я США і пройдуть у дослідницькому центрі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute в Сіетлі, йдеться в повідомленні.

Випробування розпочнуться з 45 здорових добровольців у віці від 18 до 55 років. Їм будуть введені різні дози препарату, розробленого Національними інститутами охорони здоров’я та компанією Moderna.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Я за кордоном, а в’їзд в Україну закривають. Що робити?

Зараження волонтерів виключене, бо препарат не містить самого вірусу. Мета тестування полягає в тому, щоб переконатися, що вакцини не мають серйозних побічних ефектів, після чого можна буде приступити до більш широких випробувань.

У квітні також можливий початок клінічних випробувань антикоронавірусної вакцини, розробленої американською компанією Inovio Pharmaceuticals, в Університеті Пенсільванії і випробувальному центрі в Канзас-сіті. У випробуваннях візьмуть участь кілька десятків добровольців.

Над створенням вакцини проти коронавірусної інфекції працюють десятки дослідницьких організацій в усьому світі. Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявляла, що перша вакцина від вірусу може з’явитися не раніше, ніж через півтора року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус і карантин. Відповідаємо на найпоширеніші запитання

Від грудня, коли спалах нового коронавірусу почався в Китаї, у світі ним заразилися майже 170 тисяч людей, понад 6,5 тисячі померли.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Your browser doesn’t support HTML5

Гендиректор ВООЗ: «COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію» (відео)