У Києві після двомісячного закриття через карантинні обмеження відновив роботу метрополітен

Столичне метро було закрите через карантинні обмеження ввечері 17 березня

Вранці 25 травня у Києві відновив роботу метрополітен. Станції столичної підземки запрацювали у звичайному режимі після більш ніж двомісячного закриття через карантинні обмеження, введені для протидії поширенню коронавірусу.

Your browser doesn’t support HTML5

Перші потяги в столичному метро після карантину – відео

За декілька годин до відкриття міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до киян із проханням дотримуватися у підземці обов’язкового маскового режиму і соціальної дистанції.

Раніше у КМДА видали розпорядження про те, що вагони метрополітену мають дезінфікувати під час заходу поїздів у електродепо та на пункти технічного обслуговування. Так само дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену.

«Не повинні допускати у метро пасажирів із температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання. У підземці також мають забезпечити санітарні відстані не менше ніж 1,5 метри між пасажирами у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій. У разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней», – повідомляли у КМДА.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Києві з 12-ї години запрацює наземний пасажирський транспорт, незважаючи на майже 50 нових випадків COVID-19

З полудня 23 травня у Києві відновив роботу наземний громадський транспорт. Столичне метро було закрите через карантинні обмеження ввечері 17 березня.