Поліція склала адмінпротокол на чернівчанку за поширення «неправдивих чуток» про коронавірус

Не володіючи достовірними фактами про вказане захворювання, жінка поширила неправдиві дані через засоби масової інформації, кажуть у поліції

Поліція Чернівецької області повідомляє, що притягнула до адміністративної відповідальності жительку Чернівців, яка, спілкуючись із журналістами, поширила хибну інформацію про COVID-19 – захворювання, викликане новим коронавірусом.

«59-річна чернівчанка брала активну участь у зібранні мешканців одного з багатоквартирних будинків у Чернівцях. Не володіючи достовірними фактами про вказане захворювання, жінка поширила неправдиві дані через засоби масової інформації. Такі дії могли призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків», – йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що за такі дії передбачена адміністративна відповідальність. Щодо жінки склали адміністративний протокол за ознаками статті 173-1(Поширювання неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні і світі. Живий блог

Санкція статті передбачає накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

«Поліція нагадує громадянам про неприпустимість проявів цькування та дискримінації. Будьте толерантними та поважайте права інших людей», – заявили в поліції.

3 березня в Чернівецькій області зафіксували перший і поки що єдиний в Україні випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19.