Збито два види ракет і «шахеди»: Повітряні сили щодо нічної атаки Росії по України

Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року, фото ілюстративне

У ніч проти 17 березня сили РФ атакували територію України двома видами ракет та дронами-камікадзе типу «Шахед», йдеться в повідомленні пресслужби Повітряних сил Збройних сил України у телеграмі.

«У ніч на 17 березня 2024 року російські окупанти вдарили п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківській області та Донбасу, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівській області та шістнадцятьма ударними БпЛА типу «Шахед», – зазначили у Повітряних силах.

У ЗСУ кажуть, що до відбиття повітряного нападу залучалися зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та Сухопутних військ, а також мобільні вогневі групи Сил оборони України. Внаслідок бойової роботи збито 14 «шахедів» у межах Одеської області, підсумували військові.

Російські війська фактично щодня обстрілюють територію України з різних видів озброєння. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Три людини поранені на Херсонщині через обстріли РФ – влада