З’явилася «Біла книга» інформоперацій Кремля проти України – МІП

Заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін каже, що поширенння російської дезінформації схоже на створення серіалів від «Кремлівуду»

Міністерство інформаційної політики України презентувало проект «Біла книга інформаційних операцій проти України 2014-2018». Як повідомив заступник профільного міністра Дмитро Золотухін, у «книзі» зібрані найбільш поширені за останні роки факти маніпулювання інформаційним простором з боку російських ЗМІ, спецслужб та політичних еліт.

«Розповсюдження російської дезінформації можна порівняти зі створенням телевізійних серіалів. Якщо основними центрами кіноіндустрії є американський Голлівуд, індійський Боллівуд і нігерійський Нолівуд, то в аналогічної індустрії, що розповсюджує вигадки й неправду, лідером є Кремлівуд», – заявив Золотухін.

«Біла книга» складається з кількох розділів-«серіалів», які, у свою сергу, поділені на сезони. Усього – 10 «серіалів». Серед назв – «Рейс МН17: від Карлоса – до російського «Бука», «У пошуках української зброї», «Шизофренія окупанта: між Зоряном та Шкіряком» тощо.

У міністерстві не виключають, що «Білу книгу» інформаційних операцій Кремля проти України перекладуть також англійською мовою.

З початком анексії Росією Криму і бойових дій на Донбасі влада України пожвавила боротьбу з пропагандою, яку поширюють проти України контрольовані владою Росії інформаційні ресурси. Для цього, серед іншого, і було створене Міністерство інформаційної політики України.