У Раді заявили, що поїздка депутатів ОПЗЖ до Москви була приватною

Москва, 10 березня 2020 року. Медведчук (праворуч) обговорив із Путіним створення «парламентського виміру «нормандського формату»

Депутати з фракції «Опозиційна платформа – За життя» не були уповноважені вести переговори з представниками Державної думи і президентом Росії від імені Верховної Ради і не оформляли документів на відрядження до Москви, заявили в апараті українського парламенту.

«Таким чином, народні депутати фракції «Опозиційна платформа – За життя» здійснили приватну поїздку до Росії і під час цих зустрічей висловлювали позицію виключно своєї політичної сили», – йдеться в повідомленні пресслужби Верховної Ради.

10 березня делегація українських народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» зустрілася з депутатами Державної думи Росії в Москві.

У партії заявили, що сторони обговорювали створення «парламентського виміру «нормандського формату». Крім того, один із лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук обговорив «ініціативу» зі своїм кумом, президентом Росії Володимиром Путіним.

У партії «Європейська солідарність» закликали президента, СБУ, керівництво Верховної Ради і парламентських фракцій відреагувати на вояж представників «Опозиційної платформи – За життя» у Москву, який у «ЄС» називають «капітуляційним».