Більш ніж половина танкового парку України складається з трофеїв, захоплених у росіян – британська розвідка

«Нездатність російських екіпажів знищити непошкоджену техніку перед відходом чи здачею у полон свідчить про їхню погану підготовку та низький рівень бойової дисципліни» (фото Артема Федосенка, ілюстративне)

Перепрофільована трофейна російська техніка зараз становить значну частину військового парку України, йдеться в повідомленні Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Україна, ймовірно, захопила щонайменше 440 російських основних бойових танків та близько 650 інших бронемашин з моменту вторгнення. Більше ніж половина наявного наразі танкового парку України потенційно складається з трофейних машин. Нездатність російських екіпажів знищити непошкоджену техніку перед відходом чи здачею у полон свідчить про їхню погану підготовку та низький рівень бойової дисципліни», – йдеться в повідомленні.

Російські сили, вказує британська сторона, зазнають сильного тиску на декількох ділянках, та деморалізовані.

Російська сторона про втрати техніки не повідомляє.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Резніков: відсутність новин про поставки зброї не означає скорочення допомоги Україні

Напередодні видання The Wall Street Journal із посиланням на аналітиків Oryx та військових чиновників вказувало, що з початку повномасштабної війни Росія покинула на території України більше озброєння, аніж передали Києву західні країни.