У Росії голова гвардії пригрозив Навальному зробити з нього «відбивну»

Віктор Золотов викликав російського опозиціонера Олексія Навального на «поєдинок»

Голова Росгвардії Віктор Золотов викликав російського опозиціонера Олексія Навального на «поєдинок», пообіцявши зробити з нього «хорошу соковиту відбивну». Це стало відповіддю на публікації Фонду боротьби з корупцією Навального про можливі порушення при закупівлі відомством продуктів для співробітників.

У своєму відеозверненні Золотов назвав Навального «виробом з американської пробірки», а його заяви – «образливими, наклепницькими роздумами», які «в офіцерському середовищі не прийнято просто так прощати».

Віктор Золотов при цьому наполягає, що його відомство бореться з корупцією спільно з іншими російськими силовими структурами.

Раніше в Росгвардії назвали «сфальсифікованими і провокаційними» дані з розслідування ФБК. Його автори, за твердженням відомства, не врахували фактор сезонності закупівель, коли порівнювали ціни на овочі за держконтракти, укладеним в грудні 2017 року і в червні 2018 року.

У розслідуванні ФБК йшлося про те, що продукти для бійців Росгвардії закуповують за завищеними цінами, а кінцевими бенефіціарами афери можуть бути або «прем'єр-міністр Медведєв, або люди з його найближчого оточення».